JuleKalender 2020

24. December 2020

Michael Sørensen


Portvinsrejser.dk


Som tidligere ansat ved Erik Sørensen Vin, blev Rødvin gennem mange år min store interesse. Men gennem ES Vin, som jo var importøren af Krohn, havde jeg fået interesse og kendskab til dette hus.

Jose’ og Lolanda Carneiro, var velkomne gæster til vores Vin-Festivaler og jeg lærte dem at kende.

Gennem de sidste mange år, har jeg nydt rigtig mange gode, ældre og virkelig gamle glas fra dette fantastiske hus, som jo ”desværre” kom under andre hænder i 2013 og dermed sluttede en æra med familien Carneiro. Jeg har dog stadig kontakt til Lolanda.

Efter 2013 er der desværre begyndt en udfasning af Krohns Tawny’s og de ældre Colheita’s som ”skifter” navn til den nye ejer. Desværre (mener jeg) er der kommet et andet udtryk i de nye aftapninger og det er ærgerligt, men forventeligt med nye winemakers ind over.

Min interesse for Krohn er der stadig og den falder ikke, selv om der stadig dukker flere ”konkurrenter” op på markedet. Ingen nævnt, ingen glemt.

 

PORTO

 

Gennem mange, mange år har vi været en flok tidligere arbejdskolleger der har mødtes hver anden måned, skiftende hos hinanden. Værten står således for alt, også Portvinen. Så gennem disse år har vi smagt utallige Port’s af forskellig karakter (og mangel på samme).
Vi blev i 2010 enige om endelig at besøge Porto og kigge nærmere på disse skønne dråber.

Velankommet til ”arnestedet” drog vi den første dag mod Gaia og faldt ind det første sted

der var åbent; Kopke House.

 

Vores værtinde (som stadig er en af vores bedste venner i Gaia) Andreia bød os velkommen

og skænkede fantastiske, lækre Portvine i vores glas.                                                                                    

Jeg var solgt, ikke bare over glassets indhold, eller de godt fyldte glas men især Andreias skønne væsen der med sine historier tryllebandt os. Andreia husker stadig det første besøg (og mange mange siden)

og ved hvad jeg har smagt tidligere, så hun altid kommer med noget nyt, når jeg besøger hende

hos Kopke eller Burmester (Sogevinus).                                                                       

Joâo, som er Andreia’s kæreste, er Butiksassistent i Sogevinus butik, sørger også for at vi altid

får smagt skønne glas, når vi besøger ham i butikken der ligger ved foden af liften i Gaia.


Vi fik under vores besøg besøgt en del lodges og smagt mange gode glas.

Ugen sluttede dog anderledes end forventet. Men vi fik da 3 dage yderligere i skønne Porto inden den sluttede med en Taxitur til Danmark på grund af Aske-skyen fra Islands Vulkaner.


Taxa fra Portugal til Hillerød: 26.000 kr. | BT Danmark - www.bt.dk

Taxa Portugal-Hillerød: 26.000 kr. – Ekstra Bladet


WWW:PORTVIINSREJSER.DK


Da jeg var landet hjemme, kredsede mine tanker stadig om det vi havde oplevet, og jeg fik den tanke at det skulle andre danske også have mulighed for at opleve.

Dermed opstod portvinsrejser.dk.

Siden da har rigtig mange grupper,  store som små, haft fornøjelsen af at opleve Porto og Douro.

Gennem det meget store netværk jeg gennem tiden har fået hos producenter, har jeg kunnet give deltagere oplevelser ”backstage” med ekstravagante smagninger og ikke bare den ”turist-smagning”

man normalt oplever med en rød og brun Portvin.

De har kørt i busser, sejlet på floden, fået guidede ture rundt i Porto, enten af mig eller af en af mine tilknyttede ”agenter” dernede, ture til dalen med båd, bus eller tog, samt overnatninger på Quinta’s derude.

Tilbagemeldingerne fra deltagerne har været fantastiske.


I starten af 2020 er jeg trådt et skridt baglæns og fremover er jeg kun konsulent på rejserne,

hvor jeg rådgiver og hjælper grupper til rejser. Booker stadig gerne oplevelser og smagninger i Porto.
Den niche jeg i 2010 startede, har nu bredt sig, da mange nu tilbyder det samme – både importører, butikker og private.


SMAGNINGER


Hen over året deltager jeg i temmelig mange smagninger.                                                                                  

Både de Ekstravagante, Mosevands, Tema-Smagninger, Messer og mindre Private smagninger, samt mange andre, hvor jeg får smagt glas af alle kvaliteter.


Jeg afholder også gerne smagninger for interesserede. Både små private og større firma- samt offentlige grupper.

Disse Smagninger kan sammensættes efter deltagernes ønsker alt efter pengepung, antal og kvaliteter. Eks. Ost & Portvin, Dessert & Portvin eller bare Portvin.

Jeg deltager også selv på Markeder med Portvine fra importører, hvor jeg står bag boden og fortæller, samt skænker glas til glade kunder.


Jeg nyder at komme rundt og hilse på alle andre ”tosser”, dele erfaringer, gode snakke og ikke mindst nyde skønne glas i godt selskab. I år blev det til et par større interessante smagninger inden nedlukningen, samt mindre private smagninger hist og pist…

Alle med fantastiske Portvine.                                                                                                                  

Glæder mig til 2021, hvor vi forhåbentlig får mulighed for igen at møde hinanden over et glas eller 2 😊


NETVÆRK


Jeg har gennem min interesse (lidenskab) for Portvin lært fantastiske mennesker at kende i både Portugal og Danmark. Mange af dem har sat store aftryk i mit sind og er blevet utrolig gode venner.

I Portugal er det ikke kun i Porto og Douro, men i både Nord- og SydPortugal, har jeg fået gode venner som jeg besøger når jeg er dernede.

Portugiserne er i den grad gæstfrie og deres kultur tiltaler mig meget.

Desværre blev 2020 ikke det store rejse-år jeg havde planlagt. Jeg tager revanche i 2021.


 I Danmark – gennem Smagninger, Messer, Festivaler og de mange mindre, (men mest interessante) smagninger, er mit netværk spredt over hele Danmark. Folk med samme lidenskab og som jeg i dag betragter som rigtig gode venner.

Tak til jer, Nørder, Tosser og Lidenskabelige Portvins-elskere.


Sidst, men bestemt ikke mindst, vil jeg ikke glemme vores lille ”Kælder-hygge”-gruppe, som har givet et yderligere tæt venskab med disse 3 andre gutter, Lau, Tommy og AC.

Vi får smagt fantastiske Portvin, hvor vi udfordrer hinanden med lidt blindsmagning - også serveret i Sorte Glas som yderligere skærper sanserne, smag og aroma.

Det er blevet til mange dejlige møder hos hinanden. Glæder mig til det kommende år.

Tak til jer.


JULEKALENDEREN 2020


Ideen til ”Portvinsjulekalenderen 2020” som I har fulgt i december på Facebook og www.portvinsrejser.dk, kom i sensommeren, hvor jeg gik i gang med at kontakte de importører, personer og andre Portvinsrelaterede i både Danmark, Portugal og USA, som jeg mente kunne være skønne at få med. Dette har i sidste ende givet de låger I har åbnet dagligt.

Der har været mange flere emner, men december har desværre kun 24 dage, så måske næste år… 😊


Jeg kan oplyse jer alle om at Julekalenderen på Facebook, siden d. 1. december, frem til nu d. 24. december kl. 21:30 har haft 46.165 klik/besøgende på lågerne, hvor af der har været 6.213 der klikkede videre på deltagernes hjemmesider, blogs o. lignende.

End videre har 2.560 klikket videre til hjemmesiden www.portvinsrejser.dk, hvor alle Portvins-Tilbuddene også har ligget siden lågen blev åbnet.

Jeg håber at det har givet lidt ekstra god Jule-handel for Importørerne.


Kæmpe Tak til jer der har deltaget og givet os alle et indblik i jeres personlige historier og forhold til Portvin.

Især Tak til vores Portugisiske venner med deres oplæg og stor Tak til Roy hvis låge vi åbnede i dag.


Det har været med stor glæde at jeg har lavet kalenderen, og der er kommet utrolig mange

positive tilkendegivelser fra alle steder og jeg håber at I har haft lige så stor glæde som jeg,

når I læste historierne bag ”lågerne”.


Jeg ønsker jer Alle en Fantastisk Glædelig Jul og ser frem til at møde Jer alle over at glas Portvin i 2021 – når Covid19 slipper sit greb i os.


Feliz Natal – Merry Christmas for All of you – Stay Safe!!

 

 

GLÆDELIG JUL


Krohnaiseur Michael Sørensen


Portvinsrejser Dk | Facebook

www.portvinsrejser.dk